Az oldal szerkesztés alatt. 

Amikor megvásárolunk egy növényt saját részre, rendszerint nem kérünk rá díszcsomagolást, így azt nem is kell eltávolítanunk, azonban ha ajándékba kapunk egy növényt, jó eséllyel van rajta. Pár napig rajta hagyhatjuk a növény maradandó károsodása nélkül, de ha meg szeretnénk tartani, akkor le kell vennünk róla, hogy az alsó levelek is kellő fényhez jussanak.

Az első lépés, hogy meg kell keresnünk számára az ideális helyet!

Szobanövény esetében legjobb, ha egy ablakba tesszük, kiültetős növény esetén a növény igényeit figyelembe véve válasszunk neki helyet. Ha fagytűrő, és évekig szeretnénk gyönyörködni benne, ültessük talajba! Ugyanis, ha csak egy valamilyen virágtartó edénybe tesszük, télen a hideg, fagyos levegő körbejárja az edény oldalát, így fennáll a gyökérzet fagyásának veszélye, míg  a hóval, avarral zárt földben növényünk gyökere védelmet élvez.

Az egynyáriakat, teleltetést igénylő virágokat tehetjük pl. balkonládába, vagy egyéb virágtartóba is.

Ne lepődjünk meg, ha a növényünk visszaesik a fejlődésben, mert ez igen gyakori jelenség. Főleg az importált, és az üvegházban nevelt növényeknél fordul elő gyakrabban, tudniillik, ahogyan mi is nehezebben akklimatizálódunk, mikor másik kontinensre utazunk, növényeink is megsínylik az utazást, eltérő hőmérsékletet, fényviszonyokat, sok esetben alacsonyabb páratartalmat. Legyünk hát türelmesek velük, adjunk nekik 2 hetet, hogy átvészeljék ezt a sokkot!