Egyre közeledik Mindenszentek ünnepe, amikor is elhunyt szerettünk sírjához, hamvaihoz ismételten ellátogatunk, oda virágot, csokrot, vagy koszorút viszünk, s mécsest gyújtunk. Ez némelyünknek sajnos igen megterhelő tud lenni anyagilag. Mivel ez az ünnep november 1-én van, és sokak fizetése ekkor még nem áll rendelkezésére, az októberi bérből kell kigazdálkodni.

   Ha ügyesek akarunk lenni, még szeptemberben vegyük meg a száraz, tartós koszorúkat, mécseseket, hogy októberben csak az élő virágokat, sírdíszeket kelljen kigazdálkodni. Ennek a cselekedetnek további előnye, hogy nagyobb kínálatból fogunk tudni választani, még nem kapkodták el a jó ár-érték arányú, olcsó és mutatós darabokat.

   Először is érdemes nézelődni, keresgélni, árakat összehasonlítani, egyszóval felmérni a terepet, hogy a legkedvezőbb döntést tudjuk meghozni. Viszont sokszor tapasztalom, hogy ez a nézelődés túl sokáig tart, kifuttok az időből, s az utolsó pillanatban, (napokban) kapkodva választotok, egyszerre kényszerülve egy nagyobb kiadásra.

   Ha te is magadra ismersz, jártál már hasonló cipőben, érdemes tovább olvasnod.

   Leírok pár tippet, mit tegyél meg akár még szeptemberben!

   Például:

  1.  Tedd félre a rászánt összeget, ahogy a csekkekre is elteszed! Vagy,
  2. még szeptemberben vásárold meg a tartós dolgokat (száraz koszorú, mécses, váza)!
  3. Előlegezd le időben a virágokat élő díszeket, akkor is, ha még nem tudod pontosan, hogy mit is szeretnél! (Eldönteni később is ráérsz.)
  4. Spórolhatsz azzal is, ha magad készíted el amit ki akarsz vinni a temetőbe, vagy
  5. a saját kertedből szedett virágot tegyél a sírvázába.